Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok

Nyitott szemmel

Fenntartható életmód kampány a természeti és helyi értékekhez kapcsolódóan a Nyugat-Dunántúlon - KEOP-6.1.0/B/11-2011-0132

A projekt az Európai Unió támogatásával, az ERFA társfinanszírozásával valósul meg 2013.október-2014.szeptember között a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Csalán Egyesület, a Közép-Magyarországi Zöld Kör és a Pro Natura St.Gotthard Civil Összefogás Egyesület együttműködésével. Célunk a Győr/Sokoró régióban, Szentgotthárd környékén, az Őrségben és a Balaton-felvidéken élő emberek és a helyi természeti környezet harmonikus viszonyának erősítése, a települési természeti környezet bemutatásával és a hozzájuk kapcsolódó fenntartható viselkedésminták ösztönzésével.

közvetített üzeneteink a természeti környezethez kapcsolódó fenntartható fogyasztási szokások helyi és térségi megerősödéséhez járulnak hozzá:

--- a természeti értékek és erőforrások megőrzésére irányuló törekvések erősítése

--- a szabadidő helyi természeti környezetben való eltöltésének fokozása

--- a szabadidő környezetbarát módjait választók számának növelése

--- a rekreációs területeket környezetbarát módon megközelítők számának növelése

--- a helyi természeti területekről származó termékekre eső választások számának növelése

--- a helyi, vegyszermentes termesztésből származó élelmiszerek iránti igény fokozása

--- a természetes anyaghasználatra való törekvés fokozása

A projekt során a négy térség 13 kulturális rendezvényen jelenünk meg játékkal, szemléletformáló dekorációval, impozáns tablókkal, játszóházzal valamint helyi termék versenyt megrendezésével.

A négy térség 12 iskolájában egy-egy hétig tartó kiállítást szervezünk a rendezvényekre elkészült tablókból, valamint 2-2 rendhagyó órát tartunk iskolánként. Mindezek mellett három megyére kiterjedő helyi érték feltáró pályázatot hirdetünk gyerekek számára, Mindennapi kincseink címmel.

Önkormányzatok, civil szervezetek és más helyi véleményformálók részére három műhelymunkát szervezünk a helyi termékek fogyasztásának előmozdítása céljából.

 

Részletes információk: Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért - Nyitott szemmel Magyarországon

Legyél Te is kincskereső!

A felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskolában 2014. május 5 - 9. között megrendezésre került a program iskolai "fordulója". 

 

Május 10-16. között a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájában folytatódott a program.

További képek:

 

2014.május 19. és 23. között az Arany Iskolában, Szentgotthárdon folytatódott a kampány...

További képek:

 


Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •