Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 04
  • 14
  • 2015

Szemét dolgok


A Szentgotthárdi Civil Fórum kezdeményezésére április 10-én megtisztították a város egy részét a szeméttől a civil aktivisták.


Szentgotthárdi civilek indultak „gyűjtőútra” április 10-én a város utcáin. A PRONAS a Rába-vidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesülethez csatlakozva tisztogatott a Hunyadi utca,  a buszpályaudvar, a vasút, a Mátyás király utca és a Május 1. utca által határolt területen, a Füzesi úttal bezárólag. Eldobott csokis papírok, zsebkendők és rengeteg cigarettacsikk tarkította a környéket.  Nem könnyű rávenni a hanyag embereket, hogy a kukába tegyék az odavaló dolgokat, de ne féljünk rájuk szólni, hogy van jobb hely is a szemétnek az utcánál.

Persze, lehetne sűríteni az utcai hulladékgyűjtők számát a forgalmas helyeken, illetve gyakrabban söpörtetni a "fertőzött" területeket, de a végén mindig oda jutunk: néhány embert kellene szembesíteni azzal, mit tesznek a környezetükkel, miközben hanyagul elhajítják a közterületen a szemetüket. A család, az óvoda, az iskola, a munkahely és a baráti közösségek segíthetnek abban, hogy visszaszorítsuk a szemetelők arányát településünkön.


Címkék:

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •