Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 10
  • 27
  • 2011

Szakmai előadás a Rábáról középiskolásoknak


A körmendi Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola felkérésére a PRONAS Egyesület is részt vett a „Legyen élmény a tanulás- partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért” c. projektben.


2011. október 25-én Woki Zoltán, egyesületünk egykori elnöke a „Rába folyó és környezete” program keretében vetítéssel egybekötött szakmai előadást tartott szakközépiskolás diákok részére a Rába folyó szennyezéséről és habzásáról. A tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták a látványos fotókkal, táblázatokkal és diagramokkal színesített bemutatót.

    

A PRONAS képviselője bemutatta a Rába földrajzi adottságait, részletesen ismertette a habzás természetes és antropogén okozóit, valamint a szennyezés megszüntetése érdekében tett környezetvédelmi intézkedéseket és a megvalósított beruházásokat.

A fentieknek az adott aktualitást, hogy az osztrák és magyar szaktárca a Rába vízminőségének javítására öt évvel ezelőtt kitűzött feladatokat és teendőket éppen három nappal ezelőtt értékelte ki és zárta le Jennersdorfban a Rába Memorandum aláírásával.

   

A projektben résztvevő középiskolások a témakört sikeresen elsajátították, ezt az előadás végén kitöltött Rába-totók  bizonyították.  


Címkék: Rába hab

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •