Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 09
  • 21
  • 2014

Mozogj az egészségedért! - Sportnap Szentgotthárdon


Az Európai Mobilitási Hét és a Városi Sportnap rendezvényein vehettek részt az érdeklődők a Pannon Kapu KE szervezésében a hétvégén Szentgotthárdon. Mivel az előző héten a Zöld Szentgotthárd programot elvitte az árvíz, így –részben azt pótolva- a PRONAS is kipakolt egy rövid időre a forgalom elől lezárt főtéren.


Napsütés és meleg fogadta a kerékpáros felvonulásra érkezőket a Széll Kálmán téren. 

Motoros rendőr felvezetésével tettünk egy kört a városban, majd a helyi sportegyesületek bevonásával kicsik és nagyok is kipróbálhatták a különböző mozgáskultúrákat.

Volt egészségügyi állapotfelmérés és sok-sok játék a gyerekek számára. A PRONAS a Galagonya Szívklub mellett ütötte fel tanyáját.

Ki szeret kerékpározni vagy futni füstölő kémények és pöfögő autók környezetében, ki szeret túrázni szeméttel teleszórt erdőben? Kreatív játékokkal mutattuk meg a gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtést, lehetett horgászni és állatokat menteni, továbbá puzzle segítségével megismerkedni egy gyümölcsöskert növényeivel és állataival.  

A mozgás és a tiszta környezet szorosan összekapcsolódik, szerencsére a gyerekek is értették ezt.


Címkék:

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •