Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 04
  • 16
  • 2015

Lámpagyújtogatók


2015. április 22-én, 19 órától a Föld Napja alkalmából egy különleges este várja a Csákányi László Filmszínház vendégeit. Ez az esemény a szentgotthárdi mozi történetének egy újabb fejezetét nyitja meg, mivel először kerül sor arra, hogy egy országos programot online élő közvetítés keretében kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, valamint az első kultúr sci-fi premier előtti díszelőadásán is részt vehetnek. A vetítés előtt és után megtekinthető lesz a PRONAS kiállítása is.


LÁMPAGYÚJTOGATÓK az emberiség első filmes, magyarok által megfogalmazott csillagközi üzenete. A film előtt és után élő adásban a szereplők fellépésével zenés szórakoztató show műsor látható majd a mozivásznon. Az est házigazdája a budapesti fő helyszínen Dombóvári István humorista lesz.

A film tartalmáról röviden. Bombaként robbant a hír: egy idegen civilizáció nagy erősségű rádiójeleit észlelték Magyarországon. Maroknyi csapat kapta a megbízást, hogy elkészítsék az emberiség első filmes csillagközi üzenetét egy távoli galaxisba. A nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy Kondor nevű kétes hírű hazai gyártó sufnituning hordozórakétájával kívánják ezt célba juttatni…

LÁMPAGYÚJTOGATÓK formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel, 42 ismert és elismert honfitársunktól várja a végső választ a földi lét alapvető kérdéseire. Ez a produkció egyúttal a mai Magyarország legkülönlegesebb összefogása is.

Szereplők: Almár Iván, Argyelán Krisztina, Ábrahám Péter, Berg Judit, Besenyei Péter, Boldogkői Zsolt, Dombóvári István, Erdei Zsolt, Fehér Gyula, Fejes Tamás, Fluor Tomi, Harcsa Veronika, Illényi Katica, Jordán Adél, Kamarás Iván, Kammerer Zoltán, Karafiáth Orsolya, Katus Attila, Kiss Tibor, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Kulifai Tamás, Laár András, Lackfi János, Leskovics Gábor, Lovasi András, Lubics Szilvi, Lukács László, Növényi Norbert, Pacher Tibor, Péterfy Bori, Qka MC, Rakonczay Gábor, Rátgéber László, Ricsi Pi, Sidlovics Gábor, Szakos Krisztián, Szentpéteri József, Takáts Eszter, Tari Annamária, Török Gábor, Vida Ágnes.

Ez egy olyan film, amely fontos üzenetet hordoz a társadalmunk és a jövőnk szempontjából egyaránt. Az alkotók egyszeri és megismételhetetlen országos közösségformáló szellemi élményt ígérnek. További információk és online helyfoglalás: Csákányi László Filmszínház.

A vetítés előtt és után a Pro Natura St.Gotthard Civil Összefogás Egyesület (PRONAS)jóvoltából megtekinthető a Helyi értékeink című alkalmi kiállítás is.

2015. április 22. azért is fontos dátum, mert idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld Napja mozgalom, és ez a 45. évfordulója a Föld Napja világmozgalomnak.

 

A film hivatalos oldala: katt ide!


Címkék:

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •