Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 11
  • 09
  • 2014

Amit a papírról tudni érdemes…


A Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája tovább bővítette partneri kapcsolatrendszerét. 2014. november 6-án közös programot szervezett a győri székhelyű Ökológiai Stúdió Alapítvánnyal.


A szervezet képviseletében Lajtmann József és Kalas György ellátogatott az ökoiskolába, ahol megtekintette az ott folyó környezetvédelmi oktató-nevelő munkát, valamint egy interaktív órát is tartott az alsó évfolyamos tanulók részére. A „Papír másik oldala” című érdekes és élvezetes foglalkozás keretében szó esett a papír történetéről, fajtáiról, a papírgyártás folyamáról – így a gyerekek szembesülhettek a papírgyártás ökológiai problémáival, a környezettudatos magatartási formákkal. Megérthették, hogy takarékossággal, szelektív gyűjtéssel, újrapapír termékek használatával mindannyian hozzájárulhatnak a fák megmentéséhez, a környezet állapotának javításához.

A gyerekek érdeklődve hallgatták, hogy a gyárak hogyan dolgozzák fel az iskolai akciókban összegyűjtött papírhulladékaikat és megtanulták azt is, hogy hogyan készíthetnek maguk saját merített újrapapírt (egyedi képeslapot, levélpapírt, könyv- és füzetborítót). A környezetvédelmi óra végén a tanulók bepillantást nyertek a régi idők iskolájába, az előadók jóvoltából régi, értékes, ritkaságszámba menő iskolaszereket (atlasz, bizonyítvány, osztályozó könyv/napló, jegyzet, irka/füzet, stb.), valamint korabeli közlönyöket, újságokat és iratokat is kezükbe vehettek a kis környezetvédők. 

A rendezvény helyi lebonyolítója és az ökoiskola lelkes motorja Kiss Katalin tanárnő, aki egyben a PRONAS alapító tagja és aktivistája is. Gratulálunk Tanárnőnek és az iskolának a példaértékű programokért!


Címkék:

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •