Hírek Pronas Nyitott szemmel Közösségi kert Rába Hulladékégető Dokumentumok
  • 05
  • 10
  • 2015

Áder János Szentgotthárd Díszpolgára lett


2015. május 6-án városunkba látogatott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.


Szentgotthárd Város Önkormányzata Szentgotthárd környezetének védelmében, különösen a Heiligenkreuzba tervezett hulladékégető megépítése elleni küzdelemben folytatott munkája elismeréseként a Képviselőtestület 165/2013. számú határozata alapján Áder János úr részére a Szentgotthárd Város Díszpolgára címet adományozta. A megtisztelő oklevél átadására Huszár Gábor polgármester rövid bevezetője és méltatása után került sor a Hivatal patinás termében, a Refektóriumban.

Áder János megköszönte a kitüntető címet, majd röviden emlékezett az égető elleni, főleg az Európai Parlamentben végzett munkájára. Kiemelte azt a példátlan összefogást, ami az égető kapcsán jellemezte a magyar közéletet.

A rendezvény következő hozzászólója Woki Zoltán volt, aki bemutatta a nyomdából frissen kikerült könyvét: „Szentgotthárdi csata a hulladékégető ellen”.  A könyv kronologikus sorrendben követi az eseményeket, melyet rengeteg fényképpel hoz közel az olvasóhoz.

Gratulálunk Woki Zoltánnak, a PRONAS egykori tagjának, első elnökének e hiánypótló műért! A könyv megvásárolható a Book.hu, a TutiKönyv.hu, a lira.hu oldalakon, továbbá  

Szombathelyen, a Vas Népe Ügyfélszolgálatánál (Széchenyi út 1.),
Körmenden a Múzsa Könyvesboltban (Kossuth Lajos utca 2.) és
Szentgotthárdon a Könyvesboltban (Széll Kálmán tér 14.).

Woki Zoltán mikrofonhoz hívta még a térség országgyűlési képviselőjét, V. Németh Zsoltot, aki profi politikushoz méltón beszélt a civilek, a választott helyi és országos képviselők, szakpolitikusok együttműködéséről az égető elleni küzdelem időszakából.

 

 


Címkék:

Pro Natura St. Gotthard - PRONAS

Egy hely azoknak, akik Szentgotthárd élő környezete iránt tenni szeretnének.
A Pro Natura St. Gotthard Civil Összefogás, azaz a PRONAS aktívan fellép Szentgotthárd és környéke környezeti problémáinak megoldásáért. Sikerrel küzdöttünk a heiligenkreuzi hulladékégető megvalósulása ellen, valamint a Rába és Lapincs vízminőségének javításáért. Közösségi kertünkben őshonos gyümölcsfákat nevelünk, programjainkkal a környezettudatos szemléletformálásra helyezzük a hangsúlyt.

További rövid leírás...

  • Partnereink, támogatóink
  •